26.9.06


À ESPERA DA EUROPA -
В ОЧАКВАНЕ НА ЕВРОПА
Имаме удоволствието да представим вълнуващия филм на Крим Продъкшънс, дело на немската режисьорка Кристине Рийх, чията премиера ще бъде реализирана едновременно в няколко португалски града между Октомври и Ноември тази година, след което ще последва представяне в Испания, Германия, България, Украйна, Румъния и Полша.

“В очакване на Европа” е документален филм, който ни разказва историята на Ваня – една млада българка в търсене на реализацията на своите мечти, някъде между България, Испания и Португалия. Това е историята на човек, който се сблъсква със страхове и предразсъдъци, разочарования и надежди, желания и предизвикателства и който тръгва в търсене на своето място в един променящ се свят. Това е филм за европейските съседи и за това как се опознават взаимно. Представлява интимен портрет, който прави опит да рефлектира върху вярата, че тази утопия – европейската общност – ще се превърне един ден в реалност.

Премиерите

Най-нетърпеливите могат да видят филма на Фестивала ДокЛижбоа (4-ти Международен Фестивал на документалния филм, Лисабон), който ще се проведе от 20 до 29 октомври тади година. Премиерата на “В очакване на Европа” е на 25 Октомври (сряда) в Голямата аудитория на Културжест от 18:30 ч. Филмът учdства и в националния конкурс на Фестивала. За повече информация посетете страницата
http://www.doclisboa.org или се свържете с тел.: + 351 218871639,e-mail: doclisboa@doclisboa.org

На 2 ноември, в 21:45 ч., в Повоа де Варзим, ще се осъществи националната премиера в зала, с участието на режисьорката Кристине Рийх и Асоциация Българи. Премиерата е в Общинската аудитория и се реализира със сътрудничеството на Синеклуб Октопус и Община Повоа де Варзим. След премиерата ще бъде организирана дискусия, в която всички, заинтересовани да участват, ще могат да споделят идеи, наблудения, изживявания.
Желанието на Крим Продъкшънс е да реализира дискусии след премиерите в различните градове, за да насърчи диалога с аудиторията върху проблемите, засегнати във филма – имиграцията, женската имиграция и т.н.
На 3 ноември в Санта Мария да Фейра от 21:45 ч. ще се осъществи още една премиера на филма, в Общинската аудитория. В дискусията ще участват Д-р Инеш Фонтиня (социолог, университетски преподавател), Кристине Рийх и Асоциация Българи.
4 ноември: премиера в Лозада в 21:45ч в Общинската аудиториял
26 ноември: премиера в Сантарем, в Театър “Са да Бандейра” от 21:45ч.

Филмът ще бъди представен и в Краков, Полша на един Фестивал на 20 ноември 2006 г. Ще бъде последван от дебат върху женската имиграция с участието на Кристине Рийх.

Publipt! Clique Aqui!